sábado, junio 09, 2007

Que collons........l’albufera’s cup.

Hui he tingut el plaer de conéixer directament un dels nostres esports, la Vela Llatina. Una competició de regates que es fa en diferents llocs del nostre volgut Mediterrani i que té en el port de Catarroja un lloc de “culte”.
Jo he arribat pràcticament a l'hora del menjar, per la qual cosa no he pogut presenciar la competició, però si l'arribada de les diferents embarcacions al port entre bromes, rialles i molt bon rotllo, i un fotògraf amb pintes de no ser del terreny corrent com a boig seguint les barques, que després m'he assabentat que és suec (de Suècia) i que és un dels fotògrafs mes prestigiosos d'europa, especialitzat en revistes de viatges i que cobria l'esdeveniment per a la Revista Geo.
La veritat que no es respirava glamour, ni jet set, ni vips, encara que si que havien gent del Real Club Nàutic de València, d'una cadena de televisió temàtica de navegació “Sailing Chanel” i una altra camera de tv amb el logotip de l'America's Cup, però el que es respirava era mes paregut a un esmorzar a Ca la Curra, el típic "guirigai" de la gent de l'horta quan s'ajunta amb motiu d'una celebració, i sobretot molt bon ambient.
I durant el menjar, molt d'acord amb l'ocasió, és a dir, paella, ensalada i cacaus del terreny (que no falten), conversant amb el director del Parc Natural de l'Albufera he pensat que era un privilegiat per tindre dita experiència, i m'entristia ratificar novament, el poc cas que li fem els valencians a les nostres “coses” que no obstant sí són exalçades per gents de fora (si teniu ocasió llegiu el numere de juny de Geo especial València). El que he presenciat este matí si que era la nostra particular “America's Cup” i la nostra “Formula 1”. Per desgràcia (o potser una sort molt gran per a ells ja que seran privilegiats de viure en la seua intimitat, a la seua manera, una preciosa tradició) les dites regates que es realitzen en l'Albufera no seran retransmeses per les grans cadenes de televisió, ni tan sols per les locals, no es realitzaren grans inversions, ni per supòst els participants seran esportistes d'elit.
Agrair a esta gent, que són agricultors i pescadors de la marjal, el seu amor per l'Albufera, el seu amor pel el nostre, gràcies a ells potser, com ha dit el director del Parc Natural de l'Albufera, en el futur la meua filla, puga dir que ella va coneixer l'Albufera bruta, senyal que ens conscienciem de la importància de cuidar el nostre entorn.

PD. Vos pose enllaç de la web de l'Associació de Vela Llatina de Catarroja, els culpables que la dita tradició es mantinga junt amb l'amor a l'Albufera, la visita a la seu és 100% recomanable.



Fotos de Ximo Ves de la web de la Associació de Vela Llatina de Catarroja

No hay comentarios: